Mini split klima sistemi

Mini split klima sistemi

Na vroč poletni dan ni lepšega kot kozarec hladne limonade, razen seveda, če je tako vroče zato, ker je treba zamenjati klimatsko napravo. V tem primeru je nova klimatska naprava najboljša stvar na svetu. Morda je vaša klimatska naprava živela dolgo in polno življenje in je pripravljena na zamenjavo ali pa ste svoj dom dozidali.

Kaj je mini split sistem?

Split klimatski sistemi, ki so namenjeni hlajenju (in včasih ogrevanju) manjših prostorov. Skupaj lahko izboljšajo nadzor klime v celotnih domovih in lahko celo nadomestijo tradicionalni kanalski sistem. Konkretno ponudbo split klimatskih naprave najdete na klimanaprave.si (preverite akcijsko ponudbo. Podobno kot centralni klimatski sistemi ima dva dela: kondenzator, ki je nameščen zunaj, in notranjo klimatsko napravo.

Glavna razlika v primerjavi s tradicionalnimi sistemi je, da ne uporabljaja kanalov, zato odpraviji ogromno temperaturnih izgub, ki bi se običajno pojavljale. Za razliko od okenske enote lahko mini split sistem montirate stran od oken, saj potrebuje le tricentimetrsko luknjo za napeljavo hladilnega sredstva in električnih kablov.

Prednosti split klimatskih naprav

Obstaja veliko razlogov, zakaj vam je lahko mini-split klima sistem všeč, vendar mora biti energetska učinkovitost med najpomembnejšimi. Ti sistemi imajo lahko stopnjo SEER okoli 28, kar je bistveno bolj učinkovito od minimalne nacionalne zahteve za kanalske sisteme, ki je 13 SEER. Seveda se ocena klimatskega sistema razlikuje od enote do enote, vendar na splošno velja, da višja kot je ocena SEER, višja je cena.

Mini split klime imajo v primerjavi s tradicionalnimi centralnimi sistemi HVAC tudi te prednosti:

Natančnejši nadzor sobnih temperatur. Ena najpomembnejših razlik med mini split klima sistemi in tradicionalnimi kanalskimi sistemi je ta, da mini-split nadzoruje inverterski sistem, ki omogoča, da toplota ali zrak prihaja iz zračnega prenosnika pri temperaturi, ki ste jo nastavili. To se razlikuje od kanalske klimatske naprave, ki piha zrak le pri eni temperaturi in se nenehno vklaplja in izklaplja, da vzdržuje temperaturo v prostoru.
Možnost nastavitve sobnih temperatur je neodvisno ena od druge. Čeprav je coniranje možno pri kanalskih sistemih, je lahko namestitev draga in ni smiselna rešitev za številne prostore, ki potrebujejo različne temperature. To je še posebej pomembno v večdružinskih gospodinjstvih ali tistih domovih, kjer se dom čez dan neenakomerno ogreva ali ohlaja.
Nič več neskončnega kroženja umazanega zraka. Kanali so umazani, o tem ni dvoma. To je le neizogiben stranski učinek njihove zasnove, zlasti v starejših hišah, ki so se v njih desetletja ali generacije nabirale velike količine umazanije. Mini spliti so prav to: brez kanalov.

Vsaka hiša ne bo primerna za brezkanalni mini split sistem, ne glede na to, kako super se zdi. Novejše hiše z zelo učinkovitimi centralnimi sistemi verjetno ne bodo povrnile stroškov, potrebnih za namestitev teh sistemov.